2023. Húsvét 6. vasárnapja

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. május 14 – 21.

Húsvét 6. vasárnap

 

VASÁRNAP( május 14. )
 
10. 30: Testvérek halálának 1., 10., 15. és 25. évfordulójára

KEDD ( május 16. )
18. 00 (Szentmise) :+ Ilona édesanyáért

CSÜTÖRTÖK ( május 18. )
18. 00 (Szentmise) :+ Lenke lelki üdvéért

SZOMBAT ( május 20. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Szőke Józsefné, + Anna és + Ilona lelki üdvéért

VASÁRNAP ( május 21. ) Urunk mennybemenetele
  
10. 30: Hívekért


Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk, alatta gyóntatás.

Május hónapban az esti szentmiséink után Loretói litániát imádkozunk a Szűzanya tiszteletére!

Ismét lesz Nagymarosi Találkozó május 20-án szombaton, melynek mottója: „Egy szívvel, lélekkel.” A főelőadó Járay Márton református lelkész és mentálhigiénés szakember lesz. A délutáni szentmisét Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök mutatja be. Szeretettel ajánljuk fiataloknak és régebb óta fiataloknak! A programmal párhuzamosan lesz Gyerekmaros is, ahova önkéntesek jelentkezését is várják! Minden információ megtalálható a találkozó honlapján www.nagymaros.katolikus.hu

Május 21-én a reggeli szentmise után, 9.45-től lesz a lelki adoptálók 4. találkozója, a felsőgödi plébánián.

– Május 21-én vasárnap délután 16 órától kórustalálkozó lesz templomunkban, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt a Gaude kórus, valamint a kecskeméti MeDrigál kórus és a Fóti Zenebarátok kórusa. A belépés díjtalan!

– Ismét megszervezzük a gödi családokért immár 3. alkalommal az Imaláncot. Idén május 28-a és június 25-e között imádkozhatunk egymásért. Ehhez hívjuk-várjuk a családokat, akik szívesen imádkoznának egy ajándékba kapott családért és örömmel fogadnák ha értük is imádkozik valaki. Jelentkezési határidő május 26. Jelentkezni lehet online vagy telefonon (elérhetőség a hirdetőtáblán és a hírlevélben) illetve a hátul a hirdetőtáblánál elhelyezett jelentkezési íveken. Nyitó szentmise május 28-án, lesz 10. 30-kor Alsógödön és 18 órakor Felsőgödön. Az imalánc ideje alatt szentmiséket mondanak a családokért az itt szolgált vagy Gödről származó atyák. A részletes ismertető a hírlevél mellékleteként megtalálható az imával és a Szent József kilenceddel együtt a bejáratnál és a hirdetőtáblánál.

– Szeretettel ajánljuk a már iskolás fiúk és apáik figyelmébe az ipolyi fiútábort. A lassan két évtizedes múlttal bíró tábort anno Burger Péterék kezdték el a saját fiaknak szervezni. Jelenleg, az akkor még gyerek, mára már felnőtt fiaik szervezik. De nagyon jó lenne ha új szervezői kör alakulna egy új fiú generáció édesapáiból. A tábor koncepciója egyszerű. A fiúk egy hétig az Ipoly folyó partján táboroznak. Minden napnak van egy központi programja. Például van horgászós nap, lelki nap, akadályverseny, kirándulás vagy a közös nap a SZIL tábor lányaival. A sok szabadidőben pedig lehetősége van a fiúknak fürdésre, horgászatra, társasozásra… A tábor időpontja: június 24.(szombat) – június 30. (péntek). Helyszín: Ipolydamásd (Szobtól 5 percre) Érdeklődni és jelentkezni Burger Balázsnál lehet:  a burger.balazs@gmail.com – email címen lehet”

– Egyházmegyénk főiskolája, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2023/2024. tanévre felvételit hirdet katekéta- lelkipásztori munkatárs (KLM) szakra. Érdeklődni és jelentkezni -életkortól függetlenül- lehet: Fischli Szilvia tanulmányi munkatársnál (fischli.szilvia@avkf.hu +36-27-511-150/401) vagy dr. Lovassy Attila szakfelelősnél (lovassy.attila@avkf.hu +36-30-202-4636) . Jelentkezési határidő: 2023. május 23. Ajánljuk hittan tanításához, plébániai és lelkipásztori szolgálatokhoz, de személyes teológiai elmélyüléshez is.További információk más szakokról is: www.avkf.hu

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!