2023. Húsvét 4. vasárnapja

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. április 30 – május 7.

Húsvét 4. vasárnap

 

VASÁRNAP( április 30. )
  
 Nem lesz szentmise!

KEDD ( május 2. )
18. 00 (Szentmise) :+ György lelki üdvéért

CSÜTÖRTÖK ( május 4. )
18. 00 (Szentmise) :Jószándékra

SZOMBAT ( május 6. )
17. 30: Elsőszombati rózsafüzér-imádság

18. 00 (Elő-esti szentmise) :Hívekért

VASÁRNAP ( május 7. ) Húsvét 5. vasárnap
  
10. 30: + Szőke József és felesége Ilona lelki üdvéért


Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk, alatta gyóntatás.

– Minden hónapban elsőszombatonként rózsafüzért imádkozunk templomunkban a szentmise előtt fél órával, hívjuk a kedves testvéreket a közös imára, engesztelésre hazánkért, egyházközségünkért, családjainkért.

Május hónapban az esti szentmiséink után Loretói litániát imádkozunk a Szűzanya tiszteletére!

Május 13-án szombaton 18 órakor a felsőgödi templomban „Családfa gyógyító szentmise” lesz, melyet Bocsa József piarista atya mutat be. A Családfa gyógyító alkalom kapcsán ezt írja József atya: Nemcsak genetikailag, hanem szellemileg is öröklünk, és nemcsak pozitív, hanem negatív tulajdonságokat, bűnre való hajlandóságokat is. Ezek gyógyulásáért imádkozunk ebben a kb. másfél órás szentmisében. Megbánjuk nemcsak a saját, hanem őseink, gyermekeink, unokáink bűneit is. Bűnbánatot tartunk az ő nevükben is, és megbocsátunk, bocsánatot kérünk az ő nevükben is. Elrendezzük a meg nem született gyermekeinkkel és halottainkkal való kapcsolatainkat. Ellene mondunk a gonosz lelkeknek, melyek akadályozzák az Istennel és embertársainkkal való szeretetkapcsolatainkat, hasonló módon mint a keresztség vagy a húsvéti vigília szertartásában, de annál konkrétabb, személyesebb formában. Megtörjük a családunkra nehezedő átkokat, odahelyezzük Jézus véres keresztjét a generációk közé, hogy csak az áldás, a jó származzon tovább.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!