2023. Húsvét 5. vasárnapja

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. május 7 – 14.

Húsvét 5. vasárnap

 

VASÁRNAP( május 7. )
  
10. 30: + Szőke József és felesége Ilona lelki üdvéért

KEDD ( május 9. )
18. 00 (Szentmise) :Élő Lajos testvérért

CSÜTÖRTÖK ( május 11. )
18. 00 (Szentmise) :+ Erzsébet lelki üdvéért

SZOMBAT ( május 13. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Családtagokért

VASÁRNAP ( május 14. ) Húsvét 6. vasárnap
  
10. 30: + Testvérek halálának 1., 10,. 15. és 25. évfordulójára


Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk, alatta gyóntatás.

Május hónapban az esti szentmiséink után Loretói litániát imádkozunk a Szűzanya tiszteletére!

Május 9- én kedden este 6 órától a felsőgödi templomban zenés szentségimádás, dicsőítés, tanúságtétel lesz! Lehetőség lesz személyes imát is kérni. Az alkalom után egy kis agapéra és megosztásra is hívjuk a testvéreket! Mindenkit szeretettel várnak!

Május 13-án szombaton reggel 6 órától a Nevelek dűlőn Örömút imádkozás lesz. Meghívott vendég Marton Zsolt püspök atya, aki annak idején plébánosként bevezette ezt a szép szokást Gödön. Találkozó a Fülemüle – Vörösbegy utca sarkánál. Szeretettel várunk minden örvendezni vágyót!

Május 13-án szombaton 18 órakor a felsőgödi templomban „Családfa gyógyító szentmise” lesz, melyet Bocsa József piarista atya mutat be. A Családfa gyógyító alkalom kapcsán ezt írja József atya: Nemcsak genetikailag, hanem szellemileg is öröklünk, és nemcsak pozitív, hanem negatív tulajdonságokat, bűnre való hajlandóságokat is. Ezek gyógyulásáért imádkozunk ebben a kb. másfél órás szentmisében. Megbánjuk nemcsak a saját, hanem őseink, gyermekeink, unokáink bűneit is. Bűnbánatot tartunk az ő nevükben is, és megbocsátunk, bocsánatot kérünk az ő nevükben is. Elrendezzük a meg nem született gyermekeinkkel és halottainkkal való kapcsolatainkat. Ellene mondunk a gonosz lelkeknek, melyek akadályozzák az Istennel és embertársainkkal való szeretetkapcsolatainkat, hasonló módon mint a keresztség vagy a húsvéti vigília szertartásában, de annál konkrétabb, személyesebb formában. Megtörjük a családunkra nehezedő átkokat, odahelyezzük Jézus véres keresztjét a generációk közé, hogy csak az áldás, a jó származzon tovább.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!