2024. Urunk mennybemenetele

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2024. május 12 – 19.

Urunk mennybemenetele

 

VASÁRNAP( május 12. )
8. 30: Nuszpl család élő és + tagjaiért

10. 30: Zachár és Örményi család élő és 3 tagjaiért

      18. 00: Hívekért

KEDD ( május 14. )
Nem lesz szentmise!

CSÜTÖRTÖK ( május 16. )
Nem lesz szentmise!

SZOMBAT ( május 18. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Szőke Józsefné, + Anna és +Ilona lelki üdvéért

VASÁRNAP ( május 19. ) Pünkösd
8. 30: Élő Péterért és családjáért

10. 30: Hívekért

       18. 00: + Csillag Mihály lelki üdvéért, valamint élő és + családtagjaiért


– Kedden, szerdán és csütörtökön nem lesznek szentmisék!!

– A júliusi erdélyi buszos egyházközségi zarándoklat jelentkezési határideje május 19-e, jelentkezni a sekrestyében lehet 70 ezer forint / fő előleg befizetésével. Részletes tájékoztató a sekrestyében kérhető.

– Május hónapban az esti szentmisék után Loretói-litániát imádkozunk a Szűzanya tiszteletére.

– Dicsőítés lesz május 14- én kedden 18 órától 19.30- ig a felsőgödi plébánián, szentségimádással, tanuségtétellel, közbenjáró imával, majd a végén agapéval!

– Május 18- án szombaton este 9- től éjfélig zenés virrasztást tartunk a felsőgödi plébánián az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus előtt!Várjuk, hívjuk együtt a Szentlelket Pünkösd vigíliáján!

– Pünkösdi Ifjúsági dicsőítő szentségimádást szervez az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony közösség, pünkösd előestéjén május 18-án szombaton 18 – 21 óráig Vácon a Fehérek templomában. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz, részletek a plakáton, várnak mindenkit szeretettel!

– Pünkösd hétfőn, Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján fél 9-kor mondunk szentmisét itt az Alsógödi templomban.

– Gyalogos zarándoklatokat szervezünk Lengyelországba, július 12-20-ig Krakkóba az Isteni irgalmasság Bazilikájába, valamint augusztus 5-12-ig Czestochowa-ba a Fényes Hegyre. Részletes információk a Salvator.hu oldalon.

-Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét a személyi jövedelemadó második 1 százalékának felajánlására. Alsógödön a Szent István Alapítványt, Felsőgödön a Bozóky Alapítványt támogathatják felajánlásukkal. Előre is köszönjük!

– Zarándoklatot szervez a Dunakreszi Szent Imre és Szent Mihály plébánia Esterházy János boldoggá avatásáért, május 25-én Alsóbodokra az Esterházy János Zarándokcentrumba. Az utazás költsége 6000 forint / fő buszköltség, illetve valamennyi euró múzeumi belépőkre (dolgozóknak 4 euró, nyugdíjasoknak, diákoknak 2 euró.) Étkezést mindenki maga oldja meg. Indulás 7.30-kor Dunakesziről, valamint ha lesz jelentkező megállnak Gödön és Sződligeten is a megbeszélt buszmegállókban. A program szentmise, a zarándokközpont megnézése, majd hazafelé Lévai múzeum és városnézés, hazaérkezés kb. 19 óra. Regisztráció, jelentkezés: //forms.gle/jsCbzEMGmM6EipoJ7

A Gondviselés Háza (régebben TopHáz) Zrínyi utcai lakóinak, akik nagyon súlyos autisták, testben felnőtt emberek, de kb.két éves gyermekként élik az életüket, és többségüket soha nem látogatják, nekik szeretnének egy homokozót felállítani, hogy békés, de egyhangú életükbe legyen egy kis öröm és változatosság. Aki úgy érzi, hogy az anyagköltséghez hozzá tudna járulni, vagy tudna a homokozó elkészítésében személyesen is segíteni, jelezze ezt a sekrestyében, vagy keresse Bogdányi Krisztinát az alsógödi Karitászcsoport vezetőjét.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!