2024. Húsvét 5. vasárnapja

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2024. április 28 – május 5.

Húsvét 5. vasárnap

 

VASÁRNAP( április 28. )
8. 30: Hívekért

10. 30: Kovács Győző halálának évfordulójára

       18. 00: + Mészáros János és szülei lelki üdvéért

KEDD ( április 30. )
18. 00 (Szentmise) :

CSÜTÖRTÖK ( május 2. )
18. 00 (Szentmise) :+ Irma testvér lelki üdvéért és családjáért

SZOMBAT ( május 4. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :Hívekért

VASÁRNAP ( május 5. ) Húsvét 6. vasárnap
8. 30: + Galambos Gábor lelki üdvéért

10. 30: + Konczos Ilona édesanyáért

    18. 00: + Marosvári és Molnár szülők lelki üdvéért, valamint hálából 53.házassági évfordulóra


– Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk templomunkban, alatta gyóntatás.

– Július 8 – 12 – ig buszos zarándoklatot szervezünk Erdélybe, Torockó, Tordai-hasadék, Tordai sóbánya, Máriaradna-i Bazilika, Nagyvárad útvonalon. A zarándoklat 155 000 ft-ba kerül, szállással, félpanzióval, belépőkkel. Jelentkezési határidő május 19-e, jelentkezni a sekrestyében lehet 70 ezer forint / fő előleg befizetésével. Részletes tájékoztató szintén a sekrestyében kérhető.

– Az Élő Kenyér misekalauz megérkezett, átvehető a sekrestyében.

– Az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség tavaszi találkozója május 4-én szombaton lesz az alsógödi plébánián 9 órától.

A téma: „Az imádság helye életünkben.” Részletek a mente.hu oldalon, és a közösség facebook oldalán olvashatók, szeretettel várják a fiatalokat 13 éves kortól! Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki teheti és szívesen sütne hozzon édes vagy sós süteményt a találkozóra érkező fiatalok megvendégeléséhez. Előre is köszönjük!!

– Május hónapban az esti szentmisék után Loretói-litániát imádkozunk a Szűzanya tiszteletére.

– Május 4-én szombaton az ifjúsági program miatt elmarad a szentségimádás.

– Május 4-én szombaton elsőszombati rózsafüzért imádkozunk templomunkban a szentmise előtt fél órával, hívjuk a kedves testvéreket a közös imára, engesztelésre hazánkért, egyházközségünkért, családjainkért.

– A lelki adoptálók 3. találkozója május 5-én lesz, 9.50-től a felsőgödi plébánián.

– Június 5 – 19 között a Meg nem született gyermek szobra és az Élet Szent című Szent Janka életéről szóló vándor-kiállítás érkezik majd Gödre. A kiállítás az egyházmegye több helyszínén is látogatható lesz, a helyszínek és időpontok a hirdetőtáblán megtekinthetők. A részleteket később hirdetjük.

– A napközis nyelvi tábor július 15 – e és 26– a között lesz majd 2 hétig, az alsó és a felsőgödi plébániákon. A részleteket később hirdetjük.

Szeretettel ajánljuk iskolás fiúk és édesapáik számára az Ipoly melletti fiútábort. A táborban a fiúk egy hétig az Ipoly folyó partján, Ipolydamásdon (Szobtól 5 percre) táboroznak, minden napnak van egy programja, pl. horgászat, lelki nap, akadályverseny, kirándulás, és közös nap a SZIL tábor lányaival. A tábor időpontja: 2024. június 25. kedd – július 2. keddig. Érdeklődni és jelentkezni a honlapon és a levelezőlistán kiküldött kérdőívvel lehet (, vagy keressétek Burger Balázst bizalommal a burger.balazs@gmail.com e-mail címen.)

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!