2024. Húsvét 6. vasárnapja

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2024. május 5 – 12.

Húsvét 6. vasárnap

 

VASÁRNAP( május 5. )
8. 30: + Galambos Gábor lelki üdvéért

10. 30: + Konczos Ilona édesanyáért

      18. 00: + Marosvári és Molnár szülők lelki üdvéért,

                   valamint hálából 43. házassági évfordulóra

KEDD ( május 7. )
18. 00 (Szentmise) :Gyógyulásért

CSÜTÖRTÖK ( május 9.)
18. 00 (Szentmise) :+ Halmosi István lelki üdvéért

SZOMBAT ( május 11. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :Rokonokért

VASÁRNAP ( május 12. ) Urunk mennybemenetele
8. 30: Nuszpl család élő és + tagjaiért

10. 30: Zachár és Örményi család élő és + tagjaiért

       18. 00: Élő és + hívekért


– Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk templomunkban, alatta gyóntatás.

– A júliusi erdélyi buszos egyházközségi zarándoklat jelentkezési határideje május 19-e, jelentkezni a sekrestyében lehet 70 ezer forint / fő előleg befizetésével. Részletes tájékoztató a sekrestyében kérhető.

– Május hónapban az esti szentmisék után Loretói-litániát imádkozunk a Szűzanya tiszteletére.

– A lelki adoptálók 3. találkozója május 5-én lesz, 9.50-től a felsőgödi plébánián.

– Május 11-én szombaton az esti szentmise és litánia után kb. 19 órától Örömutat járunk.  Indulás az alsógödi templom elől. Az útvonal egy rövid séta, így idősebb vagy kisgyermekes testvéreinket is bátorítjuk a részvételre!

– Május 18- án szombaton este 9- től éjfélig zenés virrasztást tartunk a felsőgödi plébánián az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus előtt!Várjuk, hívjuk együtt a Szentlelket Pünkösd vigíliáján! Tapasztaljuk meg Isten Vígasztalását, Gyógyítását, Örömét együtt!

– Pünkösdi Ifjúsági dicsőítő szentségimádást szervez az Észak-Dunamenti Nagyboldogassszony közösség, pünkösd előestéjén május 18-án szombaton 18 – 21 óráig Vácon a Fehérek templomában. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz, részletek a plakáton, várnak mindenkit szeretettel!

– Örömmel tudatjuk a kedves testvérekkel, hogy június 5-19 között a Meg nem született gyermek szobra és az Élet Szent című Szent Janka életéről szóló vándor kiállítás érkezik majd Gödre. A kiállítás az egyházmegye több helyszínén is látogatható lesz, a helyszínek és időpontok a hirdetőtáblán megtekinthetők. A részleteket később hirdetjük.

– A napközis nyelvi tábor július 15 – e és 26-a között lesz majd 2 hétig, az alsó és a felsőgödi plébániákon. A részleteket később hirdetjük.

– Szeretettel ajánljuk iskolás fiúk és édesapáik számára az Ipoly melletti fiútábort június 25. kedd – július 2. keddig. A táborban a fiúk egy hétig az Ipoly folyó partján, Ipolydamásdon táboroznak, minden napnak van egy programja, pl. horgászat, lelki nap, akadályverseny, kirándulás, és közös nap a SZIL tábor lányaival. Érdeklődni és jelentkezni a honlapon és a levelezőlistán kiküldött kérdőívvel lehet (, vagy keressék Burger Balázst bizalommal a burger.balazs@gmail.com e-mail címen.)

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!