2024. Pünkösd vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2024. május 19 – 26.

Pünkösd vasárnap

 

VASÁRNAP( május 19. )
8. 30: Élő Péterért és családjáért

10. 30: Hívekért

       18. 00: Csillag Mihály lelki üdvéért valamint élő és + családtagjaiért

HÉTFŐ ( május 20. ) Boldogságos Szűz Mária, az Egyház anyja

       8. 30: Szentmise

KEDD ( május 21. )
18. 00 (Szentmise) :+ Győző és + Kázmér lelki üdvéért

CSÜTÖRTÖK ( május 23. )
18. 00 (Szentmise) :Hálából 50. házassági évfordulóra

SZOMBAT ( május 25. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Petráért

VASÁRNAP ( május 26. ) Szentháromság vasárnap
8. 30: Hívekért

10. 30: Baracskai és Bottlik család élő és + tagjaiért

       18. 00: Czirkó, Fekete és Rojkovics családok élő és + tagjaiért


– Pünkösd hétfőn, Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján fél 9-kor mondunk szentmisét itt az Alsógödi templomban.

– Kedden a szentmise után szentségimádás tartunk, alatta gyónási lehetőség.

– A júliusi erdélyi buszos egyházközségi zarándoklat jelentkezési határideje május 19-e, jelentkezni a sekrestyében lehet 70 ezer forint / fő előleg befizetésével. Részletes tájékoztató a sekrestyében kérhető.

– Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét a személyi jövedelemadó második 1 százalékának felajánlására. Alsógödön a Szent István Alapítványt, Felsőgödön a Bozóky Alapítványt támogathatják felajánlásukkal. Előre is köszönjük!

– Zarándoklatot szervez a Dunakeszi Szent Imre és Szent Mihály plébánia Esterházy János boldoggá avatásáért, május 25-én Alsóbodokra az Esterházy János Zarándokcentrumba.

Részletek a hírelvélben.

– A Túrakör következő kirándulása május 25-én szombaton lesz a Selmeci hegységbe. A túra 14km hosszú, utazás autókkal, indulás reggel 8 órakor a felsőgödi autóspihenőből. A részvételi szándékot kérjük jelezzék Paulik Péternél (20/770-0878) a szervezés miatt.

– Az elsőáldozásra készülő gyermekek gyónása május 25-én lesz itt a templomban: 9 órától a felsőgödieknek, délután fél 3-tól pedig az alsógödi gyerekek számára, ezért a szombati szentségimádás elmarad!

– Május 25-én lesz a nagymarosi ifjúsági találkozó, melynek témája: Miért élek? Részletek a nagymaros.katolikus.hu/ oldalon olvashatók, szeretettel ajánljuk!

– Gyalogos zarándoklatokat szervezünk Lengyelországba, július 12-20-ig Krakkóba az Isteni irgalmasság Bazilikájába, valamint augusztus 5-12-ig Czestochowa-ba a Fényes Hegyre. Részletes információk a Salvator.hu oldalon.

A Gondviselés Háza (régebben TopHáz) Zrínyi utcai lakóinak, akik nagyon súlyos autisták és többségüket soha nem látogatják, nekik szeretnének egy homokozót felállítani, hogy békés, de egyhangú életükbe legyen egy kis öröm és változatosság. Aki úgy érzi, hogy az anyagköltséghez hozzá tudna járulni, vagy tudna a homokozó elkészítésében személyesen is segíteni, jelezze ezt a sekrestyében, vagy keresse Bogdányi Krisztinát az alsógödi Karitászcsoport vezetőjét.

– A felsőgödi templom jubileumához kapcsolódóan előzetesen két programot hirdetünk:

– Június 8-án szakrális helyismereti kerékpártúrára kerül sor, valamint

– június 15-én a felsőgödi plébánia és a Karitász szervezésében egész napos Családi nap lesz a felsőgödi plébánián. A részletekről és a jelentkezés módjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!