2023. Évközi 26. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. október 1 – 8.

Évközi 26. vasárnap

 

VASÁRNAP( október 1. )
  
10. 30: Élő és + barátokért

KEDD ( október 3. )

        17. 30: Októberi rózsafüzér-imádság
18. 00 (Szentmise) : + Édesapáért és minden + családtagért

CSÜTÖRTÖK ( október 5. )

        17. 30: Októberi rózsafüzér-imádság
18. 00 (Szentmise) : Réka gyógyulásáért

SZOMBAT ( október 7. )

        17. 30: Októberi rózsafüzér-imádság
18. 00 (Elő-esti szentmise) : Hálából

VASÁRNAP ( október 8. ) Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya, Magyarország főpátrónája – főünnep
  
10. 30: Hívekért


– Kedden a szentmise után szentségimádás lesz, alatta gyóntatás.

– Jövő évi naptárak és kalendáriumok megérkeztek!

A lelki adoptálók 9. találkozója október 1-én vasárnap lesz a Felsőgödi Plébánián a reggeli szentmise után, 9.45-től.

Október a rózsafüzér hónapja. Templomunkban az esti szentmisék előtt fél órával elimádkozzuk a rózsafüzért. Hívjuk a kedves testvéreket imádkozzunk együtt családjainkért, egyházközségünkért, hazánkért!

A Gödön élő hajléktalanok számára gyűjt az Alsógödi Karitász csoport takarókat, párnákat és ágynemű huzatokat. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki teheti segítsen!

A Túrakör következő kirándulása október 7-én szombaton lesz Zebegény Kismaros útvonalon, ebben a hónapban kerékpárral.

Paulik Péter meghívója: „Ha október, akkor biciklizés, legalábbis az utóbbi években, és ez idén sem lesz másként. Ismét a Börzsöny déli, lankásabb részein vezet majd az útvonal, hol erdei úton, hol kis forgalmú országúton, hol nyílt terepen, szekérúton, sok-sok látványos panorámával: Zebegény – Márianosztra – Kóspallag – Szokolya – Kismaros Kb. 30 km, szintkülönbség kb. 330 m. A távolságból is látszik, hogy nem kell hatalmas igénybevételre készülni, bár emelkedők azért természetesen lesznek. A hétvégi sok esőnek köszönhetően idén is jó eséllyel fogunk gombászni is közben.Utazás vonattal, indulás Alsógödről 9.10-kor, Közép-Gödről 9.12-kor, Felsőgödről 9.15-kor, jegyet Zebegényig kell váltani. A fékek és a váltók állapotát ne felejtsétek el ellenőrizni, szükség lesz rájuk. Ha valakit csak az tartana vissza, hogy nincs megfelelő kerékpárja, nyugodtan jelentkezzen, fogunk számára keríteni.”

Családfa-gyógyító szentmise lesz október 28-án szombaton 18 órától a felsőgödi templomban. Részletek a hirdetőtáblán és a hírlevélben. A szentmisét Bocsa József atya mutatja majd be, a mise végén kb. fél óra szentségimádás is lesz dicsőítéssel és csenddel.

Mi a családfa-gyógyító mise? Nemcsak genetikailag,hanem szellemileg is öröklünk pozitív és negatív tulajdonságokat, bűnre való hajlandóságokat.Ezek gyógyulásáért imádkozunk a szentmise alatt. Bűnbánatot tartunk saját, illetve őseink bűnei felett a nevükben is. Ellene mondunk a gonosznak aki megakadályozza Istennel és emberrel való szeretet kapcsolatainkat. Megtörjük a családunkra nehezedő átkokat, oda helyezzük Jézus véres keresztjét a generációk közé, hogy csak az áldás, a jó származzon tovább.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!