2023. Évközi 21. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. augusztus 27 – szeptember 3.

Évközi 21. vasárnap

 

VASÁRNAP( augusztus 27. )
  
10. 30: Pásztor család élő és + hozzátartozóiért

KEDD ( augusztus 29. )
18. 00 (Szentmise) :+ Pannika lelki üdvéért

CSÜTÖRTÖK ( augusztus 31. )
18. 00 (Szentmise) :Hálából 30. házassági évfordulóra

SZOMBAT ( szeptember 2. )
17. 30: Elsőszombati rózsafüzér imádság

18. 00 (Elő-esti szentmise) : Jószándékra

VASÁRNAP ( szeptember 3. ) Évközi 22. vasárnap
  
10. 30: + Szülőkért és + testvérért


Augusztus 27-én most vasárnap 18 órától a Börzsöny Barokk Napok és a Gödi Barokk Napok hagyományos záróhangversenyén Lachegyi Imre és a Sebastian Consort lép föl templomunkban, egy szegedi kórussal együtt. Szeretettel várjuk a zenekedvelő felnőtteket, gyerekeket, családokat a hangversenyre.

– Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk, alatta gyóntatás.

Csütörtökön az esti szentmisénk a Búzaszem Iskola tanévnyitó szentmiséje is lesz egyben, várunk mindenkit szeretettel.

Szeptember 2-án szombaton elsőszombati rózsafüzért imádkozunk templomunkban a szentmise előtt fél órával, hívjuk a kedves testvéreket a közös imára, engesztelésre hazánkért, egyházközségünkért, családjainkért.

– Az idén 25 éve, hogy a szalvatoriánusok megérkeztek Magyarországra, és Sződligeten telepedtek le. Ebből az alkalomból tartunk hálaadó szentmisét a kapott kegyelmekért, a szalvatoriánus szerzetesi rend elmúlt 25 éves magyarországi szolgálatáért, szeptember 2-án az alsógödi templomban 18 órakor. A szentmisét Marton Zsolt váci püspök valamint rend általános elöljáró helyettese és lengyel tartományfőnöke mutatja be. A szentmise után agapé lesz a plébánia kertjében. Mindenkit szeretettel várunk!

A lelki adoptálók 8. találkozója szeptember 3-án lesz a Felsőgödi Plébánián a reggeli szentmise után, ¾ 10- től.

– Szeptember 3-tól újra indul a vasárnapi szentmiséinken a gyermekek misehittanja, várnak minden kisgyermeket szeretettel! Valamint a tanévkezdés alkalmából a jövő vasárnapi szentmiséken a diákok és tanszerek megáldására kerül sor, szeretettel várjuk a diákokat, tanárokat a szentmisékre! Kérjük a diákokat, hogy a magukkal hozott iskolatáskákat a szentmisét megelőzően az oltár előtt helyezzék el!

Az idén ünnepli papságának 25. évfordulóját Marton Zsolt püspök atya. A hálaadó szentmisét szeptember 9-én tartja Vácon a Barátok templomában 11 órától, melyre szeretettel várja a gödi híveket is.

Szeptember 13-tól Szentlélek szeminárium indul Dunakeszin, melyre szeretettel hívnak minden érdeklődőt. Részletek az alagiplebania.hu weboldalon és a hirdetőtáblán.

– Adományokat gyűjtünk mélyszegénységben élő családok számára: jó minőségű ruhát, cipőt, tartós élelmiszert és iskolakezdéshez szükséges eszközöket várunk különösen. A felsőgödi templom gyóntatófülkéje melletti részen gyűjtjük szeptember 1-ig. Köszönjük a rászorulók nevében!

– Szeptember 27-től november 5-ig Vácon is megrendezésre kerül a 40 nap az Életért kiállás a megfogant életekért naponta 8-17 óra között. Várjuk azokat a kedves testvéreket, akik szívesen vállalnának egy-egy órát, amit  imádkozással és csendes jelenléttel töltenek a váci Jávorszky kórház előtt.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!