2023. Évközi 19. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. augusztus 13 – 20.

Évközi 19. vasárnap

 

VASÁRNAP( augusztus 13. )
  
10. 30: Hívekért

KEDD ( augusztus 15. ) Szűz Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony
18. 30 (Szentmise) :+ Telek Istvánért és élő hozzátartozókért

CSÜTÖRTÖK ( augusztus 17. )
18. 00 (Szentmise) :+ Szülőkért Mihályért és Gabrielláért

SZOMBAT ( augusztus 19. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Pató Ferencért

VASÁRNAP ( augusztus 20. ) Szent István király, Magyarország fővédőszentje
  
10. 30: Az Egyházközség minden tagjáért


Kedden Szűz Máris mennybevételének főünnepe, más néven Nagyboldogasszony ünnepe lesz. Ez parancsolt ünnep, vagyis aznapra szentmise-látogatási kötelezettségünk van. Templomunkban a megszokottól eltérően 18. 30-kor kezdődik a szentmise! A szokásos szentségimádás kivételesen elmarad. Felsőgödön 17 órakor kezdődik a szentmise.

Augusztus 20-án vasárnap templomunk búcsúünnepe lesz. Az ünnepi szentmisét 10. 30-kor Balázs András atya mutatja be. A szentmise után a szokásos agapéra várjuk a kedves testvéreket, aki teheti kérjük hozzon erre az alkalomra édes vagy sós süteményt!

A Szent István napi városi ünnepség keretében, a „Becsal” családi hangversenyén a gödi Holló család zenél augusztus 19-én szombaton este a szentmise után 1/2 8-tól templomunkban. Augusztus 27-én 18 órától szintén a templomunkban, a Börzsöny Barokk Napok és a Gödi Barokk Napok hagyományos záróhangversenyén Lachegyi Imre és a Sebastian Consort lép föl egy szegedi kórussal együtt.

Szeretettel várjuk a zenekedvelő felnőtteket, gyerekeket, családokat, mindkét hangversenyre. Szórólap a templom bejáratánál található.

A Mariazelli zarándoklatra lehet befizetni az utazási költségek második részletét.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!