2023. Urunk mennybemenetele

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. május 21 – 28.

Urunk mennybemenetele

 

VASÁRNAP( május 21. )
  
10. 30: Hívekért

KEDD ( május 23. )
18. 00 (Szentmise) :+ Bettináért

CSÜTÖRTÖK ( május 25. )
18. 00 (Szentmise) :2 éve + édesanyáért,+ szülőkért, testvérekért, nagyszülőkért

SZOMBAT ( május 27. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Petráért

VASÁRNAP ( május 28. ) Pünkösd
  
10. 30: Az Egyházközség tagjaiért


Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk, alatta gyóntatás.

– Május 21-én vasárnap délután 16 órától kórustalálkozó lesz templomunkban, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt a Gaude kórus, valamint a kecskeméti MeDrigál kórus és a Fóti Zenebarátok kórusa. A belépés díjtalan!

– Ismét megszervezzük immár 3. alkalommal a gödi családokért az Imaláncot. Idén május 28-a és június 25-e között imádkozhatunk egymásért. Ehhez hívjuk-várjuk a családokat, akik szívesen imádkoznának egy ajándékba kapott családért és örömmel fogadnák ha értük is imádkozik valaki. Jelentkezési határidő május 26. Jelentkezni lehet online vagy telefonon (elérhetőség a hirdetőtáblán és a hírlevélben) illetve hátul a hirdetőtáblánál elhelyezett jelentkezési íveken. Nyitó szentmise május 28-án, lesz 10. 30-kor Alsógödön és 18 órakor Felsőgödön. Az imalánc ideje alatt szentmiséket mondanak a családokért az itt szolgált vagy Gödről származó atyák.

A részletes ismertető a hírlevél mellékleteként megtalálható az imával és a Szent József kilenceddel együtt a bejáratnál és a hirdetőtáblánál.

– Szeretettel ajánljuk a már iskolás fiúk és apáik figyelmébe az ipolyi fiútábort. A lassan két évtizedes múlttal bíró tábort az induláskor Burger Péterék kezdték el a saját fiaknak szervezni. Jelenleg, az akkori gyerekek szervezik. De nagyon jó lenne ha új szervezői kör alakulna egy új fiú generáció édesapáiból. A tábor koncepciója egyszerű. A fiúk egy hétig az Ipoly folyó partján táboroznak. Minden napnak van egy központi programja. Például van horgászós nap, lelki nap, akadályverseny, kirándulás vagy a közös nap a SZIL tábor lányaival. A sok szabadidőben pedig lehetősége van a fiúknak fürdésre, horgászatra, társasozásra…A tábor időpontja: június 24 – 30. Helyszín: Ipolydamásd A táborba jelentkezni és a szervezéssel kapcsolatban érdeklődni Burger Balázsnál lehet: a burger.balazs@gmail.com –   email címen lehet.

– Egyházmegyénk főiskolája, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2023/2024. tanévre felvételit hirdet katekéta- lelkipásztori munkatárs szakra.Érdeklődni és jelentkezni életkortól függetlenül lehet: Fischli Szilvia tanulmányi munkatársnál (fischli.szilvia@avkf.hu +36-27-511-150/401) vagy dr. Lovassy Attila szakfelelősnél (lovassy.attila@avkf.hu +36-30-202-4636) . Jelentkezési határidő: 2023. május 23. Ajánljuk hittan tanításához, plébániai és lelkipásztori szolgálatokhoz, de személyes teológiai elmélyüléshez is. További információk más szakokról is: www.avkf.hu

– Szentlélekváró virrasztás lesz a felsőgödi templomba május 27-én szombaton este 9 óra és éjfél között. Dicsőséges rózsafüzér, Örömút, Szentlélek litánia, dicsőítés és találkozás az Oltáriszentségben lévő Krisztussal és a Szentlélekkel. Várjuk mindazokat, akik szeretnének új erőre kapni, megújulni, vagy csak egy kicsit megpihenni az Úr jelenlétében és vágynak a Szentlélekkel való találkozásra!

– Elkészült a Római Misekönyv új magyar nyelvű kiadása, melynek használatát egyházmegyénkben Marton Zsolt megyéspüspök Pünkösd vasárnaptól rendelte el. Az új kiadásban számos szöveg új fordítást kapott. Ezek elsősorban a celebránsra tartozó szövegrészeket érintik, kivéve a közgyónás szövegét, melyből kikerült a Szűz Máriára vonatkozó „szeplőtelen” kifejezés. Kérjük a testvéreket, hogy a szentmisében figyelmesen, az új szöveggel imádkozzák a közgyónás, ezt az első néhány hétben a megváltozott szövegrész kivetítése is segíti majd.

– A Túrakör következő kirándulása május 27-én szombaton lesz a Mátrába. A túra kb. 15 km, utazás autókkal, találkozás 8.30-kor Alsógödön, a Kossuth téri parkolóban. Szeretettel várnak mindenkit! ( Útvonal: Szurdokpüspöki – Horka-tető – Nagy-Koncsúr – Kis-Cser-kút – Delelő-kút – Szurdokpüspöki )

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!