2023. Pünkösd

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. május 28 – június 4.

Pünkösd

 

VASÁRNAP( május 28. )
 
10. 30: Az Egyházközség tagjaiért és családjainkért

KEDD ( május 30. )
18. 00 (Szentmise) :Jószándékra

CSÜTÖRTÖK ( június 1.)
18. 00 (Szentmise) :Élő és + hozzátartozókért

SZOMBAT ( június 3. )

       17. 30: Elsőszombati rózsafüzér-imádság
18. 00 (Elő-esti szentmise) :Hívekért

VASÁRNAP ( június 4. ) Szentháromság vasárnap
  8. 30: Elsőáldozás / Elsőáldozókért

10. 30: Gyermekekért és Élő és + családtagokért


Pünkösd hétfőn Felsőgödön ½ 9-kor lesz szentmise.

Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk, alatta gyóntatás.

Minden hónapban elsőszombatonként rózsafüzért imádkozunk templomunkban a szentmise előtt fél órával, hívjuk a kedves testvéreket a közös imára, engesztelésre hazánkért, egyházközségünkért, családjainkért.

– Jövő vasárnap lesz az elsőáldozás templomunkban ebben az évben külön szentmisében 8. 30-kor az elsőáldozók és a hozzátartozók nagy létszáma miatt. Ezen a szentmisén is mindenkit szeretettel látunk, de elsősorban az elsőáldozóknak és hozzátartozóiknak szól, akik nem érintettek az elsőáldozásban azokat a szokásos ½ 11-es szentmisére várjuk szeretettel.

– Elkészült a Római Misekönyv új magyar nyelvű kiadása, melynek használatát egyházmegyénkben Marton Zsolt megyéspüspök Pünkösd vasárnaptól rendelte el.

Az új kiadásban számos szöveg új fordítást kapott. Ezek elsősorban a celebránsra tartozó szövegrészeket érintik, kivéve a közgyónás szövegét, melyből kikerült a Szűz Máriára vonatkozó „szeplőtelen” kifejezés. Kérjük a testvéreket, hogy a szentmisében figyelmesen, az új szöveggel imádkozzák a közgyónás, ezt az első néhány hétben a megváltozott szövegrész kivetítése is segíti majd.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!