2023. Nagyböjt 2. vasárnapja

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2023. március 5 – 12.

Nagyböjt 2. vasárnapja

 

VASÁRNAP( március 5. )
  
10. 30: + Szilágyi Attiláért

KEDD ( március 7. )
18. 00 (Szentmise) :+ Fried Lászlóné Klára lelki üdvéért

CSÜTÖRTÖK ( március 9. )
18. 00 (Szentmise) :+ Rigó István és + családtagjai lelki üdvéért

PÉNTEK ( március 10. )

       18. 00: Keresztút

SZOMBAT ( március 11. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :Hívekért

VASÁRNAP ( március 12. ) Nagyböjt 3. vasárnap
  
10. 30: + Erzsébet édesanyáért


Kedden a szentmise után szentségimádást tartunk, alatta gyóntatás.

A Katolikus Karitász az idén is meghirdeti a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtését március 12-19-ig a nélkülözők megsegítésére. Kérjük a kedves testvéreket, hogy lehetőségeikhez mérten élelmiszer adományaikkal segítsék a rászoruló családokat! Adományaikat a helyi Karitász-csoport osztja szét az itt élő nehéz sorsú családok között. Előre is köszönjük felajánlásaikat!

– Kárpátaljai testvérvárosunk számára meghirdetett gyűjtéshez aki szeretne még csatlakozni megteheti ezt pénzadomány formájában, amit majd Miklós atyával egyeztetve fordítunk a legszükségesebb dolgokra. Köszönjük a számukra felajánlott segítségüket is!

– Nagyböjti időben péntekenként 18 órától keresztutat imádkozunk templomunkban, hívjuk a kedves testvéreket van miért imádkozni, engesztelni! Felsőgödön a pénteki szentmise utáni keresztút imádkozás alatt gyónási lehetőség van. A nagyböjti lelkigyakorlatunk március 24-26-ig lesz a szokásos módon gyóntatással és lelkigyakorlatos szentbeszéddel. A nagyböjti gyónás elvégzésére így keddenként Alsógödön és péntekenként Felsőgödön minden héten, valamint a lelkigyakorlat alatt is lesz lehetőség.

Hittanos gyerekek nagyböjti gyóntatása lesz az alsógödi templomban március 7-én, kedden 15.45 és 17.15 között.

A Túrakör következő kirándulása március 11-én szombaton lesz a Gerecsébe. A túra 15km, utazás autókkal találkozó 8.30-kor Alsógödön a Kossuth téri parkolóban.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!