2022. Nagyböjt 4. vasárnapja

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2022. március 27 – április 3.

Nagyböjt 4. vasárnap

 

VASÁRNAP( április 27. )
  
10. 30: + Hidasi Lászlóért

KEDD ( március 29. )
18. 00 (Szentmise) :+ Szülőkért

CSÜTÖRTÖK ( március 31. )
18. 00 (Szentmise) :

PÉNTEK ( április 1. )

      18. 00: Keresztút

SZOMBAT ( április 2. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Erzsébet és Béla szülőkért és + Juditért

VASÁRNAP ( április 3. ) Nagyböjt 5. vasárnap
  
10. 30: Hívekért


– Kedden a szentmise után szentségimádás, alatta gyóntatás.

Nagyböjt péntekjein Keresztutat imádkozunk templomunkban 18 órától.

– A Túrakör következő kirándulása április 2-án szombaton a Börzsönyben lesz. Útvonal: Ódamásd, Malomvölgy – Vasutas-forrás – Nagy-Galla – Piribék-tisztás – Széles-hegy – László-forrás – Ódamásd, Malomvölgy. A túra kb. 15 km hosszú, utazás autókkal, találkozás a felsőgödi Autópihenőben 8.30-kor.

– Lelki adoptálásra hívjuk a Testvéreket. Ennek lényege, hogy fogadalomtétellel Isten színe előtt ígéretet teszünk, hogy 9 hónapon keresztül minden nap imádkozunk egy magzatért, akit az abortusz veszélye fenyeget, és akit csak Isten ismer. Imádkozunk a szüleiért is, hogy szeretni és vállalni tudják gyermeküket, hogy e gyermek megszülethessen és szeretetben, elfogadásban, törvényes családi körülmények között nőhessen fel. 9 hónapon át minden nap elmondunk egy tized rózsafüzért és egy kötött imát. A fogadalomtételre most vasárnap a felsőgödi templomban a 18 órai szentmisében kerül sor. Ha valaki nem tud részt venni azon a szentmisén akkor otthonában is elmondhatja a fogadalom szövegét a szentmise időpontjában. Akik szeretnének ebben részt venni, kérjük iratkozzanak fel a hátul kitett papírra, vagy keressék Pintérné Andreát a 20/771-9303 telefonszámon.

– Szeretettel hívjuk mindazokat, akik szívesen csatlakoznának a virágvasárnapi és nagypénteki passió elénekléséhez, illetve azokat is, akik a korábbi években is részt vettek rajta. Az első próba a jövő vasárnapi szentmise után lesz. A részletekről érdeklődni lehet a sekrestyében, vagy kántorainknál. Előre is köszönjük mindannyiuknak a nagyheti szolgálatot!

Köszönjük a kedves híveknek a kárpátaljai testvérvárosunk számára felajánlott pénz és élelmiszer adományaikat. A felajánlásokat a héten sikerült kivinni Kárpátaljára Miklós atyához. Az ott szerzett tapasztalatok alapján szeretnénk tovább folytatni a gyűjtést, mert nemcsak az oda menekülőknek, hanem a helyi lakosoknak is nagy szükségük van rá! Ha mindnyájan csak egy csomaggal több rizst, lisztet, tésztát, cukrot vagy kekszet veszünk a heti bevásárlásaink során és azt vasárnaponként elhozzuk a szentmisére, az összeadódva nagy segítséggé válik az ott élők számára! Gondoskodásukat előre is nagyon köszönjük!

Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!