2022. Nagyböjt 3. vasárnapja

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2022. március 20 – 27.

Nagyböjt 3. vasárnap

 

VASÁRNAP( március 20. )
  
10. 30: Engesztelésre

KEDD ( március 22. )
18. 00 (Szentmise) :+ Istvánért és + hozzátartozókért

CSÜTÖRTÖK ( március 24. )
18. 00 (Szentmise) :+ Erzsébet, + István szülőkért és élő és + hozzátartozókért

PÉNTEK ( március 25. )

      18. 00: Keresztút

SZOMBAT ( március 26. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Szőke József, + István és + József lelki üdvéért

VASÁRNAP ( március 27. ) Nagyböjt 4. vasárnap
  
10. 30: + Hidasi Lászlóért ( Gitáros zenei szolgálat)


– Kedden a szentmise után szentségimádás, alatta gyóntatás.

Nagyböjt péntekjein Keresztutat imádkozunk templomunkban 18 órától.

Nagyböjti lelkigyakorlatunk a két egyházközség számára március 25-e és 27-e között lesz. A lelkigyakorlat alatt lehetőség lesz a nagyböjti gyónás elvégzésére is, pénteken Felsőgödön a keresztút imádság alatt és után, szombaton Alsógödön 17 órától illetve a szentmise után is szükség esetén, vasárnap Felsőgödön a reggeli szentmise előtt, Alsógödön pedig a fél 11-es szentmise előtt. Részletek a hirdetőtáblán! Éljünk a Húsvét ünnepére való lelkigyakorlatos készület lehetőségével és ne hagyjuk az utolsó pillanatra a szentgyónás elvégzését sem!

A Katolikus Karitász idén is meghirdeti a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtését, amelyet az idén az ukrajnai menekültek és a kárpátaljai magyarok javára ajánlja fel. Ha tehetik segítsék a Karitász munkáját! Adományaikat a szentmisék előtt és után hozhatják. Aki pénzadománnyal tud segíteni, megteheti ezt a 1356-os adományvonalon.

Köszönjük a kedves híveknek a kárpátaljai testvérvárosunk számára felajánlott pénzadományaikat, 320 ezer forintot juttathattunk el Egressy Miklós atyához. Nagyon köszönjük!

– Lelki adoptálásra hívjuk a Testvéreket. Ennek lényege, hogy fogadalomtétellel Isten színe előtt ígéretet teszünk, hogy 9 hónapon keresztül minden nap imádkozunk egy magzatért, akit az abortusz veszélye fenyeget, és akit csak Isten ismer. Imádkozunk a szüleiért is, hogy szeretni és vállalni tudják gyermeküket, hogy e gyermek megszülethessen és szeretetben, elfogadásban, törvényes családi körülmények között nőhessen fel. 9 hónapon át minden nap elmondunk egy tized rózsafüzért (egy Miatyánk és tíz Üdvözlégy), és egy kötött imát. A fogadalomtételre jövő vasárnap a felsőgödi templomban a 18 órai szentmisében kerül sor. Ha valaki nem tud részt venni azon a szentmisén akkor otthonában is elmondhatja a fogadalom szövegét a szentmise időpontjában. Akik szeretnének ebben részt venni, kérjük iratkozzanak fel a hátul kitett papírra, vagy keressék Pintérné Andreát a 20/771-9303 telefonszámon.

Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!