2022. Évközi 33. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2022. november 13 – 20.

Évközi 33. vasárnap

 

VASÁRNAP( november 13. )
  
10. 30: + Hozzátartozókért

KEDD ( november 15. )
18. 00 (Szentmise) :+ Szülőkért, nagyszülőkért, családtagokért

CSÜTÖRTÖK ( november 17. )
18. 00 (Szentmise) :+ Jenő és Katalin szülőkért és + gyermekeikért

SZOMBAT ( november 19. )

       17. 00: Szentségimádás Krisztus Király ünnepének előestéjén
18. 00 (Elő-esti szentmise) :Hívekért

VASÁRNAP ( november 20. ) Krisztus a Mindenség Királya
  
!! 10. 45: + Mária és Margit lelki üdvéért (gitáros zenei szolgálat)


Kedden az esti szentmise után szentségimádást tartunk, gyóntatás most nem lesz.

-A jövő vasárnapi szentmise kivételesen 10. 45-kor kezdődik!!

-November 19-én szombaton Krisztus Király ünnepének előestéjén egy órás szentségimádást tartunk templomunkban 17 órától. Hívunk mindenkit hálát adni, engesztelni, együtt lenni Jézussal családjainkért, hazánkért, egyházközségünkért, a békéért!

-Kárpátaljai testvérvárosunknak segítségre van szüksége a téli tüzifa megvásárlásához, kérjük a kedves testvéreket lehetőségeikhez mérten támogassák adományaikkal az ott élőket. Az adományokat november 20-ig gyűjtjük, amikor Miklós atya a tervek szerint Gödre érkezik. Adományaikat előre is köszönjük!

Adventi koszorúkötést szervezünk november 26-án szombaton 10-tól 13-ig az alsógödi plébánián. Kézügyesség nem kell hozzá, alapanyagokat (koszorút, fenyőágat, gyertyákat, díszeket) biztosítjuk, melyért 1000 ft hozzájárulást kérünk. Így együtt közösségben is ráhangolódhatunk adventre. Szeretettel várunk mindenkit!

Többek kérésére megismételjük az “Andrej Rubljov: A Szentháromság ikon üzenetei” című elmélkedéses előadást, mely  2022. november 26-án , szombaton 10 órától kezdődik a felsőgödi templomban és Varga Éva festőművész tartja. 11.30 – tól Szentségimádással folytatódik az alkalom, alatta Kristóf atya gyóntatni fog.

Székely János püspök atya és több katolikus közösség felhívására, minden vasárnap a szentmise után a templom előtti téren rózsafüzért imádkozunk. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne a békéért, Magyarországért, Gödért imádkozni.

-2023-ra is meg lehet rendelni a gyerekeknek szóló Élő Kenyér misekalauzt.  Ez egy színes folyóirat 5-12 éves gyerekeknek, amely tartalmazza minden vasárnapra a mise, az olvasmány, a szentlecke és az evangélium szövegeit. Rövid magyarázatok, feladatok is segítik a megértést. A gyerekek így követni tudják, amit hallanak. Az előfizetés egy évre 6000 Ft – (Tehát egy szám 500 Ft). Aki kéri az újságot, az  december 4-ig jelentkezzen a sekrestyében. Fizetni a jelentkezéssel együtt kell.

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!