2022. Évközi 32. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2022. november 6 – 13.

Évközi 32. vasárnap

 

VASÁRNAP( november 6. )
  
10. 30: Hívekért

KEDD ( november 8. )
18. 00 (Szentmise) :Szabó család élő és + tagjaiért

CSÜTÖRTÖK ( november 10. )
18. 00 (Szentmise) :Miklós gyógyulásáért

SZOMBAT ( november 12. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) :+ Papokért és élő és + családtagjaikért

VASÁRNAP ( november 13. ) Évközi 33. vasárnap
  
10. 30: + Hozzátartozókért


Kedden az esti szentmise után szentségimádás lesz, alatta gyóntatás.

-A felsőgödi templom Szent Imre Kamarakórusa idén ünnepli fennállásának  25. évfordulóját. Ebből az alkalomból a kórus november 6-án vasárnap az  esti, 18 órai szentmisében ad hálát az elmúlt 25 év kegyelmeiért, majd a  mise után hangversenyre kerül sor. Részletek a hirdetőtáblán,  szeretettel várunk mindenkit!

-Kárpátaljai testvérvárosunknak segítségre van szüksége a téli tüzifa megvásárlásához, kérjük a kedves testvéreket lehetőségeikhez mérten támogassák adományaikkal az ott élőket. Az adományokat november 20-ig gyűjtjük, amikor Miklós atya a tervek szerint Gödre érkezik. Adományaikat előre is köszönjük!

-Az alsógödi Karitász  katasztrófa csoport megalakítását tervezi. Katasztrófán nemcsak természeti csapásokra kell gondolnunk. Életszerű probléma lehet demens betegek eltűnése, vagy egy tűzeset miatti segítségnyújtás is, de hogy milyen feladatok adódhatnak és hogyan tudja megoldani ezeket egy ilyen csoport, erről fog beszélni Viola Berci a csütörtöki találkozón.

Várjuk azokat a tettre kész testvéreket, akiknek érdeklődését felkeltettük november 10-én csütörtökön 17 órakor a plébánián.

-Többek kérésére megismételjük az “Andrej Rubljov: A Szentháromság ikon üzenetei” című elmélkedéses előadást, mely  2022. november 26. – án , szombaton 10 órától kezdődik és Varga Éva festőművész tartja. 11.30 – tól Szentségimádással folytatódik az alkalom, alatta Kristóf atya gyóntatni fog.

– Székely János püspök atya és több katolikus közösség felhívására, minden vasárnap a szentmise után a templom előtti téren rózsafüzért imádkozunk. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne a békéért, Magyarországért, Gödért imádkozni.

– A Lelki adoptálók 7. találkozója november 6-án vasárnap lesz a felsőgödi plébánián a reggeli szentmise után 9.30-tól.

-Márton-napi lámpás felvonulást szervezünk kisgyermekes családoknak. Találkozunk november 12-én szombaton délután ¾ 6-kor a Kereszt utcánál (homokszigeti gátnál). Innen énekelve vonulunk saját készítésű lámpásokkal a templomba, ahol a mise végén Szent Mártonra emlékezünk. Ez alatt a manók kincseket rejtenek el a templomkertben, amiket a gyerekek megkeresnek és szétosztanak a hívek között. Aki szívesen segítene kincset sütni, keresse Fornay Veront (06/20 254-94-85).

– Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!