2022. Évközi 20. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2022. augusztus 14 – 21.

Évközi 20. vasárnap

 

VASÁRNAP( augusztus 14. )
  
10. 30: Hívekért

HÉTFŐ ( augusztus 15. ) Szűz Mária mennybevétele, főünnep

     18. 00: + Kővári Józsefért

KEDD ( augusztus 16. )
18. 00 (Szentmise) :Megtérésért

CSÜTÖRTÖK ( augusztus 18. )
18. 00 (Szentmise) :+ Ilona és + János lelki üdvéért

SZOMBAT ( augusztus 20. )Szent István király. Magyarország fővédőszentje
!! 10. 30 : Ünnepi szentmise / Hívekért

VASÁRNAP ( augusztus 21. ) Évközi 21. vasárnap
  
10. 30: Emődi és Papp családért


– Kedden a szentmise után szentségimádás, alatta gyóntatás.

– Az augusztus 22-e és 26-a közötti lengyelországi zarándoklatra lehet befizetni a második részletet a sekrestyében. A zarándoklatra induló buszra a Jávorka Sándor utcai kínai üzlet mögötti parkolóban lehet majd felszállni hétfőn 11 órakor. Mindenki csak egy bőröndöt hozzon magával!! Kérjük mindenki pontosan érkezzen!!

Augusztus 15-én, hétfőn lesz Szűz Mária Mennybevételének főünnepe, más néven Nagyboldogasszony főünnepe. Ez parancsolt ünnep, vagyis aznapra szentmise-látogatási kötelezettségünk van. A főünnep napján templomunkban este 6-kor, Felsőgödön pedig este 7-kor lesz szentmise, emellett Felsőgödön a vasárnap esti szentmise már a főünnep elő-esti szentmiséje lesz, így kötelezettségünknek a három mise bármelyikén történő részvétellel eleget tehetünk.

Augusztus 20-án szombaton templomunk búcsúünnepe lesz. Templomunk ezen a napon egy Szent István ereklyével is gazdagodik, melyet Dr. Tóthpál Tamás a Szent György Lovagrend budavári priorja adományozott nekünk. Az ünnepi szentmisét 10. 30-kor tartjuk és Szakál Ádám, a Piarista Rend magyarországi tartományfőnöke mutatja be, a zenei szolgálatban közreműködik a felsőgödi Szent Imre Kamarakórus. A szentmise után a szokásos agapéra várjuk a kedves testvéreket, aki teheti kérjük hozzon erre az alkalomra édes vagy sós süteményt! Ezen a napon a megszokott elő-esti szentmise elmarad!!

Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!