2016. Évközi 22. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2016. augusztus 28 – szeptember 4.

Évközi 22. vasárnap

VASÁRNAP augusztus 28. )

8. 30: + Pádár szülőkért és + gyermekeikért

10. 30: A Kóréh család élő és + tagjaiért

KEDD ( augusztus 30. )

17. 00: Szentmise / a Búzaszem Iskola tanévnyitó szentmiséje

CSÜTÖRTÖK( szeptember 1. )

18. 00: + János és Mária szülőkért és + nagyszülőkért

SZOMBAT ( szeptember 3.)

17. 30: Elsőszombati rózsafüzér-imádság

18. 00: + Szülőkért és + testvérért

VASÁRNAP ( szeptember 4Évközi 23. vasárnap

8. 30: + Béláért és + Stefánért

10. 30: Veni Sancte / a pedagógusokért és a diákokért

A jövő vasárnapi persely-adományunkat – első vasárnap lévén – a templomtető felújítására felvett kölcsöntörlesztésére fordítjuk.

Magyarország Kormányának Nemzetpolitikai Államtitkársága 2016-ban emlékévet hirdetett Erdély szent életű püspöke, Isten szolgája Márton Áron születésének 120-ik évfordulója alkalmából.

Márton Áron püspök a magyarság 20. századi történelmének kiemelkedő személyisége, aki határozottan kiállt a vallásszabadság, az emberi jogok, a nemzetek közti megbékélés és az erdélyi magyar közösség védelmében.

A Kormány célja, hogy Áron püspök életművét, a történelmi magyar egyházak küzdelmét és helytállását példaként állítsa a Kárpát-medencei magyarság elé, így hozzájárulva a magyar-magyar kapcsolatok, a nemzeti identitás és az összetartozás erősítéséhez.

Tekintettel Márton Áron püspök személyiségére és tevékenységére, az Államtitkárság kezdeményezte, hogy születésének 120-ik évfordulóján, augusztus 28-án vasárnap, felekezettől függetlenül, a Kárpát medence és a diaszpóra valamennyi magyar templomában az ő tiszteletére szóljon a déli harangszó és a szentmisékben érte is imádkozzunk.

A Márton Áron emlékévről, a megrendezésre kerülő programokról és Márton Áron életéről a www.martonaron2016.hu internetes oldalon lehet tájékozódni.

Print Friendly, PDF & Email