2019. Évközi 20. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2019. augusztus 18 – 25.

Évközi 20. vasárnap

 

VASÁRNAP( augusztus 18. )
8. 30: A Koréh család élő és + tagjaiért
10. 30: + Szabolcsért

KEDD ( augusztus 20. ) Szent István király Magyarország fővédőszentje
10. 30: Ünnepi szentmise, templombúcsú /

                                          Az egyházközség minden élő és + tagjaiért

CSÜTÖRTÖK ( augusztus 22. )
Ezen a napon nem lesz szentmise!

SZOMBAT ( augusztus 24. )
18. 00 (Elő-esti szentmise) : + Nagyszülőkért és + szülőkért

VASÁRNAP ( augusztus 25. ) Évközi 21. vasárnap
8. 30: Édesanya gyógyulásáért és + férje lelki üdvéért

10. 30-kor nem lesz szentmise!!


– Augusztus 20-án kedden hazánk fővédőszentjének ünnepe lesz, amely templomunk szentelésének 23.évfordulója és búcsúünnepe is egyben. Az ünnepi szentmise 10. 30-kor kezdődik, hívjuk a kedves testvéreket, adjunk hálát együtt templomunkért és imádkozzunk együtt egyházközségünkért és hazánkért.

A szentmise utáni hagyományos gulyásebédre is szeretettel hívjuk az egyházközség tagjait és kérjük aki teheti hozzon magával sós vagy édes süteményt! Előre is köszönjük!

– Augusztus 20-án, kedden 16 órakor Klukon Edit zongoraművész adja elő ünnepi hangverseny keretében Haydn: A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című művét a felsőgödi Jézus Szíve Templomban. A Gödi Barokk Napok második koncertjén augusztus 25-én vasárnap 18 órakor az alsógödi Szent István-templomban lép föl Lachegyi Imre és a Sebastian Consort. Szeretettel várunk minden zenekedvelő gyereket, felnőttet, családot!

Augusztus 22-én csütörtökön este és 25-én vasárnap 10. 30-kor, valamint jövő héten 27-én kedden és 29-én csütörtökön nem lesz szentmise és irodai szolgálat!

– Augusztus 24-én szombaton 10 órakor a váci Székesegyházban Erdő Péter bíboros, Michael Blume apostoli nuncius, valamint Beer Miklós nyugalmazott váci megyés püspök püspökké szenteli és hivatalába iktatja Marton Zsolt atyát, akit Ferenc pápa július 12-én nevezett ki a Váci Egyházmegye püspökévé. Zsolt atya szeretettel hívja az egyházközség minden tagját a szentelésre, a meghívó levelét a bejáratnál kihelyezett hírlevélben olvashatják.

Kedves Csaba atya! Kedves Testvérek!

Hálás szívvel gondolok rátok, az előttem és utánam szolgáló élő és már elhunyt kedves paptestvérekre, hívekre, és köszönetet mondok, hogy az alsó- és felsőgödi egyházközségekben szolgálhattam, mint plébános, hét évig (2008-2015-ig).

Számos emlék idéződik föl bennem, sok-sok lelki program, ünnepi szentmisék, kirándulások, személyes beszélgetések, építkezések. Hálás köszönettel tartozom mindazoknak, akik munkatársaim voltak Isten Országának gödi építésében, és mindazoknak, akik szeretetükkel körülvettek. Köszönettel tartozom Csaba atyának, jelenlegi plébánosotoknak, akivel kispapkorunk óta ismerjük egymást, és barátok vagyunk.

Mindent megköszönve a mindenható Istennek, és a kedves testvéreknek, szeretettel meghívom az egész egyházközséget a püspökké szentelésemre, Vácra, 2019. augusztus 24. 10.00-ra.

Gödöt a szívembe zárom, magamat a kedves testvérek imáiba ajánlom, hogy jó püspöke lehessek a Váci Egyházmegyének (benne Gödnek), papjaim és híveim lelki üdvére és Isten nagyobb dicsőségére.

Budapest, 2019. augusztus 11.

Imádságos szeretettel

Marton Zsolt atya

Print Friendly, PDF & Email