2022. Évközi 27. vasárnap

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA – ALSÓGÖD

HIRDETÉS 2022. október 2 – 9.

Évközi 27. vasárnap

 

VASÁRNAP( október 2. )
  
10. 30: Jótevőkért

KEDD ( október 4. ) Assisi Szent Ferenc
18. 00 (Szentmise) :Élő Tarjányi Juditért engesztelésért

CSÜTÖRTÖK ( október 6. )
18. 00 (Szentmise) :+ Szülőkért Mária, István, Veronika, András és a család élő tagjaiért

SZOMBAT ( október 8.) Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya Magyarország Főpátrónája főünnepe
18. 00 (nem elő-esti szentmise!! ) :+ Telek szülőkért és + gyermekeikért

VASÁRNAP ( október 9. ) Évközi 28. vasárnap
  
10. 30: Hívekért


Kedden az esti szentmise után szentségimádás tartunk, alatta gyóntatás.

Október hónapban az esti szentmisék előtt fél hattól rózsafüzért imádkozunk a Szűzanya tiszteletére. Hívjuk a kedves testvéreket imádkozzunk együtt a békéért, hazánkért, városunkért, egyházközségünkért, családjainkért!

Október 8-án szombaton, Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónája főünnepe, így a szombat esti szentmise nem elő-esti szentmise lesz, a vasárnapi szentmiséink tervezésénél ezt vegyük figyelembe!!

A Túrakör következő kirándulása október 8-án szombaton Berkenye Zebegény útvonalon lesz, most kerékpárral. Indulás az alsógödi állomásról 9.10-kor induló vonattal, felszállni Gödön és Felsőgödön is lehet, jegyet Berkenyéig kell váltani. Jelentkezni kivételesen kell október 6-ig Paulik Péternél. Aki szívesen menne, de nincs alkalmas kerékpárja jelentkezzen nyugodtan megoldható ez is.

– Ebben a tanévben is elindult a középiskolás hittan az alsógödi plébánián. Az alkalmakat csütörtökön 18.30-tól tartja Tőkés Anna. Ez a hittan lehetőség a bérmálás szentségére való felkészülésre is.

Középiskolás fiatalok közösségi szolgálatának teljesítéséhez nyit lehetőséget az alsógödi Karitász csoport. Aki szívesen teljesítené itt a szolgálatát keresse Bogdányi Krisztinát a Karitász csoport vezetőjét, vagy jelezze ezt a sekrestyében.

– Október hónapban szeretnénk ismét segítséget vinni a kárpátaljai testvérvárosunkban élőknek és az ott élő menekülteknek, ezért kérjük a kedves testvéreket hogy lehetőségeikhez mérten segítsék ennek megvalósulását tartós élelmiszerrel vagy pénzadománnyal. Adományaikat előre is nagyon köszönjük!

Székely János püspök atya és több katolikus közösség felhívására, minden vasárnap esti 6-os mise után a felsőgödi templom előtti téren rózsafüzért imádkozunk december 4-ig. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne a békéért, Magyarországért, Gödért imádkozni.

Októbertől megváltozik plébániánk irodai szolgálatának rendje. Keddenként 10-12-ig, csütörtökönként 14-17 óráig lesz hivatali idő.

-Október 21-én özvegyek lelki napja lesz a felsőgödi plébánián. Részletek a hirdetőtáblán. Várnak minden érdeklődőt Alsógödről is!

Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a jövő héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és adományt köszönünk szépen! Isten fizesse meg!